Voor hen die willen.

  • Home
  • FAQ – Fysiotherapie

Veel gestelde vragen  Veel gestelde vragen

Wij doen ons best u zo duidelijk en uitgebreid mogelijk te informeren op onze website. Natuurlijk begrijpen wij dat u nog vragen kunt hebben over onze producten, de manier waarop wij werken of over uw specifieke casus. Ieder mens is uniek, ieder verhaal is uniek. 

Op deze pagina vindt u een overzicht van vragen die ons vaak gesteld worden. Klik op een oranje button om de categorie te kiezen. Staat uw vraag er niet bij? Wij helpen u graag! Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact  op.

Algemeen

Categorie Fysiotherapie

WORDT FYSIOTHERAPIE VERGOED BIJ ORTHO ACTIVE?

Jazeker!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Fysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering. Bij chronische indicaties worden na de eerste 20 behandelingen de overige behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierbij valt te denken aan MS, CVA (beroerte), prothesedragers en neurologische aandoeningen. Mocht u vragen hebben over de vergoeding kunt u altijd navraag doen bij onze therapeuten.

KAN IK DIRECT NAAR U TOEKOMEN OF MOET IK EEN VERWIJZING VIA DE HUISARTS HEBBEN VOOR FYSIOTHERAPIE?

In principe kunt u via directe toegankelijkheid naar de fysiotherapeut komen. Hij/zij bepaalt dan of er een indicatie is om te behandelen. Indien er twijfel bestaat dan stuurt hij/zij u terug naar de huisarts. Het kan ook dat u van de huisarts of specialist een verwijzing krijgt voor fysiotherapie. Daarmee kunt u natuurlijk ook naar ons toekomen.

BEHANDELT U OOK KINDEREN?

In principe kunt u hiervoor het beste naar de kinderfysiotherapeut zij zijn hierin gespecialiseerd.

HOE WORDT FYSIOTHERAPIE VERGOEDT?

Indien u een aanvullende verzekering heeft krijgt u fysiotherapie hiermee vergoedt. Bij chronische aandoeningen gaat u vanaf de 20e behandeling over op de basisverzekering. U zult dus altijd eerst uw aanvullende verzekering moeten aanspreken.

Belangrijk om te vermelden: zoals gezegd, in de chronische fase wordt de fysiotherapie vanuit de basisverzekering betaald; het kan dus zijn dat u daar (een gedeelte van) uw eigen risico aan zal moeten spenderen. Uw fysiotherapeut informeert u hier natuurlijk graag over mocht u nog vragen hebben.

IK HEB VEEL LAST VAN ARTROSE. IS DAAR EEN FYSIOTHERAPEUTISCHE BEHANDELING VOOR?

Jazeker!

Vaak zijn er wel behandelbare aspecten te vinden bij iemand die veel last van artrose heeft. Uw therapeut gaat samen met u zoeken naar een op uw afgestemde therapie en proberen beter om te gaan met uw beperkingen. Klik hier voor meer informatie over knie- en heupartrose. (link naar knie en heupartrose)

WAT HOUDT EEN PROEFPASSING PRECIES IN?

U heeft al een loophulpmiddel, maar het kan zijn dat het looppatroon verandert is of dat er inmiddels nieuwere technieken op de markt zijn die leiden tot een beter functioneren. Samen met onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan we kijken of dit zo is, of er andere mogelijkheden voor u zijn en of u daar ook baat bij zal hebben.

Click to listen highlighted text!