Voor hen die willen.

  • Home
  • Fysiotherapie…voor hen die willen

Fysiotherapie…voor hen die willen

Bij Ortho Active wordt u geholpen door fysiotherapeuten die er helemaal voor gaan om u de dagelijkse dingen weer te laten doen! Stap voor stap beter leren lopen met of zonder hulpmiddel. Wij helpen u graag om het onderste uit de kan te halen en verliezen de doelen die u voor ogen heeft niet uit het zicht. Niets is ons te gek en wij gaan heel ver voor u!
Onze specialisatie ligt vooral bij het ondersteunen van mensen met een prothese of orthese. Mensen met een steunzool, nieuwe heup of knie zijn bij ons ook in goede handen. Wij helpen u weer op weg!
Doordat onze collega’s van Westland Orthopedie en Van Dalen Voet &Schoencentrum altijd dichtbij zijn, is een goede samenwerking heel vanzelfsprekend. Een prachtige meerwaarde wanneer u vragen of twijfels heeft over uw hulpmiddel.

Kwaliteit

Wij zijn constant bezig met vernieuwen en het uitbreiden van onze kennis en kunde. Dit om de kwaliteit van onze diensten te waarborgen. Al onze therapeuten zijn ingeschreven bij het kwaliteitsregister fysiotherapie om de inhoudelijke kwaliteit van de fysiotherapie te behouden. Regelmatig volgen wij cursussen om vakinhoudelijk up to date te blijven en mee te kunnen gaan met de nieuwste ontwikkelingen. Ook zijn wij lid van de KNGF (Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie) en zijn alle fysiotherapeuten BIG geregistreerd. Verder zijn wij aangesloten bij verschillende netwerken.

Intake

Tijdens de eerste intake gaat onze therapeut samen met u aan de hand van de diagnose uw hulpvraag in kaart brengen. Dit is mogelijk met of zonder verwijzing van een specialist of huisarts. Bij de intake wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. Daardoor wordt duidelijk waar de problemen op het fysieke vlak liggen. Ook kunnen er bepaalde tests of vragenlijsten worden afgenomen om het beeld duidelijker te krijgen. De tests zijn nodig om te kijken of we resultaat halen uit de behandeling. Vervolgens wordt er samen met u een behandelplan opgesteld waarin de doelen gedefinieerd worden.

In het vergoedingenoverzicht informeren wij u over de vergoeding van de behandelingen. Raadpleeg ook altijd uw zorgpolis voor de exacte voorwaarden en vergoedingen.

 


Fysiotherapie bij uw prothesen

Fysiotherapie bij uw prothesen

U heeft net een beenprothese gekregen na het ondergaan van een beenamputatie. Dan komt er heel wat op u af. Het juist leren omgaan met uw prothese en weer goed leren lopen bijvoorbeeld. Fijn toch, als u daarin geholpen en gesteund wordt door professionals met ervaring!?

Lees meer


Gangbeeldanalyse

Gangbeeldanalyse

De gangbeeldanalyse is speciaal ontwikkeld om twijfels weg te nemen. Het kan zijn dat u of uw revalidatiearts twijfelt of uw hulpmiddel nog wel voldoende ondersteuning biedt. Misschien is uw lichaam veranderd of bent u anders gaan bewegen

Lees meer


Fysiotherapie bij ortheses

Fysiotherapie met orthesen

Wanneer een orthese u helpt de dagelijkse dingen weer te kunnen doen, helpen wij u graag om er optimaal gemak van te hebben. Zeker wanneer u voor de eerste keer een orthese gaat gebruiken, kunnen wij ons voorstellen dat niet alles wat u wilt ook gelijk goed lukt.

Lees meer


Handtherapie

Handtherapie

Klachten aan uw hand of pols kunnen grote gevolgen hebben in het doen van dagelijkse dingen. Denk aan kleine dingen als schrijven, computeren, koffie drinken, uw boterham smeren. Of grotere zoals klussen, boodschappen dragen en tuinieren. Uw handen gebruikt u de hele dag.

Lees meer


Claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens zegt u misschien niet zo veel. En etalagebenen…kent u die term? Beide duiden ze op dezelfde klacht: te weinig zuurstof in de beenslagaders, voor de beenspieren die u gebruikt bij lopen.

Lees meer

Click to listen highlighted text!