Voor hen die willen.

Fysiotherapie bij uw prothesen

U heeft net een beenprothese gekregen na het ondergaan van een beenamputatie. Dan komt er heel wat op u af. Het juist leren omgaan met uw prothese en weer goed leren lopen bijvoorbeeld. Fijn toch, als u daarin geholpen en gesteund wordt door professionals met ervaring!?

Tijdens de fysiotherapie van Ortho Active werkt u altijd aan uw eigen doelen. En dat doel is voor een beginnende prothesedrager anders dan voor een ervaren prothesedrager. Bij Ortho Active krijgen we prothesedragers van allerlei niveaus over de vloer. Waar de één weer wilt leren lopen met prothese, wil de ander weer leren rennen. Onze fysiotherapeut doet een intake om te bekijken wat uw doelen zijn. Vaak wordt deze er zelfs al bij betrokken wanneer de prothese gemaakt en vervolgens gepast wordt door de orthopedisch instrumentmaker. De fysiotherapie vindt namelijk plaats op de hoofdlocatie van Westland Orthopedie (link maken). Hierdoor zijn er korte lijnen en kan er makkelijk even meegekeken worden naar uw looppatroon. Heeft u een (semi-)orthopedische schoen nodig of advies over goed passende schoenen voor uw andere voet, dan kan de orthopedisch schoenadviseur erbij gepland worden. Of u kunt terecht op onze andere locatie, de schoenenwinkel van Van Dalen Voet & Schoencentrum (link maken). Juist de combinatie fysiotherapie, prothese en schoenen zijn zeer belangrijk. Zodra er schoenen geleverd zijn moet de prothese meestal opnieuw goed uitgelijnd worden door de orthopedisch instrumentmaker. Daarna kunt u gaan oefenen met de nieuwe combinatie bij onze fysiotherapeut. Moet er in het vervolg nog iets aangepast worden kan dat ter plekke of u laat gelijk na de therapie de prothese achter bij uw fysiotherapeut. Uw orthopedisch adviseur past deze aan en bij de volgende therapie sessie krijgt u de prothese weer terug. Alles om u prettig te laten lopen met prothese.

Wilt u daarnaast net dat beetje extra, actiever en gezonder leven en contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dan organiseren wij daarnaast ook ‘Fit met je hulpmiddel’. Een gezellige groep mensen die onder begeleiding van onze fysiotherapeut samen sporten en elkaar motiveren voor een gezonde leefstijl met pro- of orthese.

 

Click to listen highlighted text!